Natalija Budin Sekulić

Dr.dent.med.
Natalija

Maturirala sem leta 1982 na Gimnaziji Šentvid in bila po opravljenem sprejemnem izpitu sprejeta na odsek za stomatologijo Medicinske fakultete v Ljubljani.
Takrat smo se mladi odločali za študij lažje kot danes. Bojazni, da ne bomo dobili službe, ni bilo. Če si imel ustrezno spričevalo, si se lahko vpisal, kamor te je vleklo srce.

In mene je vleklo v medicino. Hkrati pa sem vedno rada ustvarjala. Stomatologija, danes se imenuje dentalna medicina, se mi je zdela prava izbira. In je bila. Po mučnih gimnazijskih letih sem končno zadihala, v študiju sem uživala in ga 1988 tudi uspešno končala.
Po opravljenem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlila v Zdravstvenem domu Šiška. Na začetku sem delala v šolski ambulanti Osnovne šole Riharda Jakopiča, potem v obratni ambulanti Litostroj.

Leta 1993 sva se z možem Brunom odločila da greva na samostojno pot. V Ljubljani, v Šiški, na Korotanski 2, sva odprla eno izmed prvih zasebnih zobnih ordinacij v Ljubljani, kjer nas najdete še danes.

Seveda se je na področju dentalne medicine od takrat, ko sem diplomirala, marsikaj spremenilo. Sodobni materiali in nove tehnologije nam odpirajo neskončne možnosti. Neprestano učenje je nuja, hkrati pa veselje, saj delo potem nikoli ni dolgočasno. Po več kot dvajsetih letih delovne dobe se vsak dan srečujem z novimi izzivi, saj je vsak pacient  edinstven, rešitev pa nikoli univerzalna. Za vsakega, ki pride v našo ordinacijo, se trudim najti optimalno rešitev.

Neskončno sem vesela, da nama z možem sledita še najina otroka. Hči Veronika  je diplomirala 2013, sin Marko pa 2018. In v našo ordinacijo sta prinesla ogromno novega znanja in energije.

Socials